Mitt val angående träning

Ja i förrmidags kom första snön även hit till gästrikland. Sån där äckelpäckelslasksnö... Lite ligger visserligen kvar på marken men det är mest bara blött och åter blött. Jag kände dessutom nu på kvällen att det förmodligen kommer att bli ganska halt inatt, så ni som bor i gästrikland kör försiktigt! Jag fick för första gången iår inviga mina kängor, inte för att jag fryser av promenadskorna riktigt än, men när det fryser på är det great att ha bra grova mönster/sulor (?) under skorna :)

Sen har jag även idag gymmat för första gången sen en vecka tillbaka, riktigt skönt! det finns faktiskt en anledning till att jag inte har tränat något innan, det var helt enkelt självvalt. När jag var sjuk i en ätstörning, vilket jag var i många år. Och när jag åt något jag tyckte att jag inte borde... Innan jag fick komma till Mora kompenserade jag allt, och unnade mig något speciellt någon gång utöver mitt egna planerade "schema" innebar det ännu mer kompensering. Skulle jag ha ätit som jag gjorde under dessa tre dagar med kakor och allt vad det inneburit från lördag till måndag hade jag säkert kompenserat stenhårt en vecka framåt och förmodligen hade ångesten varit olidlig under samma tid, samt så hade jag nog stått på vågen ett xxxxx antal gånger per dag. Eftersom att rädslan och ångesten har funnits lite under dessa dagar ... jo faktiskt, ibland dyker det upp när det blir fika flera dagar i rad men oftast inte. Och för att jag har upplevt rädsla och ångest gör det mig inte sjuk... det vore nästan konstigt om det inte vore så för mig då jag levde ett ätstört liv så länge (och tittar man på dagens samhälle så är väl ångest och rädsla vid kakor och godis vardagsmat bland många). Det betyder egentligen bara att jag måste vara mer vaksam. Jag skulle dock aldrig handla efter min rädsla och ångest idag. Vafan här bangas inte för kakor och godis :D. Men eftersom att jag kände detta bestämde jag mig för att inte träna då jag var så dubbel i varför jag i sådana fall skulle ha tränat. Nej, jag åt och körde på som vanligt, lät tankarna och ångesten finnas men gjorde inget för att få bort de mer än att tänka på hur härligt det är att kunna fika utan att tvångsmässigt känna behovet av att kompensera, utan att tänka på kalorierna liksom bara njuta. För jag har faktiskt njutit av allt det goda och själva njutandet har varit starkare än det andra. Innerst inne visste jag att ingenting kommer att hända trots att jag åt massor av kakor på dopet och även fikade resten av dagarna, jag visste att det bara var hjärnspöken. Och minsann jag kan fortfarande ha samma kläder :D Påtal om hjärnspöken så är de borta nu!

Från det ena till det andra. Idag har jag haft en lite av en otursdag. På gymmet skulle jag gå till en av duscharna och det var tydligen någon som inte hade spolat bort sin duschcreme eller något så jag höll bokstavligt på att halka, haha! sen när jag var på Nygården hade jag hela golvet fritt när jag skulle gå och hämta ett glas vatten, men det är mig vi pratar om... Jag klev på snöret från självaste ryggsäcksbanden (där man spänner eller löser upp banden) och snubblade över det spända snöret med andra foten på min tunga ryggsäck, det fanns sjukt mycket golv att gå på men jag skulle naturligtvis ramla över mitt egna ryggsäckssnöre :D. Sen när jag rest mig för att faktiskt gå och hämta vattnet så kan man välja mellan två olika kannor i kylskåpet, den jag brukar ta ifrån var slut och jag kände mig alldeles för lat att gå och fylla på nytt då många andra brukar strunta i det så jag nästan alltid åker på det, idag kände jag helt enkelt inte för det. Det fanns kvar i den andra så den tog jag, missade den gula lappen som satt på den och gick och satt mig. Vattnet såg lite grumligt ut men jag tänkte att det säkert berodde på lite kalk som det kan bli ibland på vissa ställen (inte för att det brukar bli det där... Men i alla fall). Jag tog en stor klunk av vattnet och kände direkt att det smakade otroligt illa och spottade tillbaka allt i glaset. S tittade på mig och frågade "alltså, vad gör du?" mitt svar "vad är det med vattnet? det smakade förjävligt som saltvatten!! är det saltvatten", och visst var det salt vatten, M hade fixat en vattenlösning för att han hade vätskebrist, S skrattade så att hon tjöt, reaktionen när jag spottade tillbaka halva vätskan i glaset såg tydligen jätteroligt ut. Nästa gång ska jag minsann titta så att det inte sitter några mystiska lappar på kannorna. 

Jag förresten till frissören också. Lite toppning bara och sen plattade hon lite också och slutligen blev det så här; 


 
 
 Förövrigt har jag haft en riktigt bra dag idag och jag hoppas på att morgondagen fortsätter i samma anda.


Frida

Usch hatar blötsnö och halka. Det kommer tydligen hit till Stockholm i nästa vecka, inte kul

Svar: Nej usch. Inte kul! :(
apeaceofmee.blogg.se

Jen

Vad fint att du delar med dig av dina tidigare problem och skönt att du har blivit av med dina hjärnspöken! =)

Svar: Tack, jag vill verkligen aldrig falla tillbaka igen :)
apeaceofmee.blogg.se

♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Skönt att du har haft en bra dag. :)
Jag önskar snön hade kunnat vänta lite till innan den trillade ned... Vill ha en vit jul i alla fall, men det kommer väl vara snö nu och sen vara borta till jul :/

Svar: Tyvärr brukar det ju bli så nuförtiden, snö "för tidigt" och ingen snö till jul, suck :/
apeaceofmee.blogg.se

Ronja Flygare

fina bilder :)

Svar: Tack tack :)
apeaceofmee.blogg.se

Erica

Härligt att du har kommit så långt och att du går emot hjärnspöken och skit nu! Starkt jobbat! <3

Och lite komiskt det med otursdagen, heh. :3

Svar: Tack fina du! <3
apeaceofmee.blogg.se

linah

älskar ditt hår! <3

Svar: Jag tycker om det jag också :)
apeaceofmee.blogg.se

Amanda

älskar snö! Men inte slask :/

så fin du är i håret :)

sv: ja har också sett en del :)

Svar: Sv: Nä usch.. Om det ska vara snö ska det vara pudersnö annars kan det vara. Tack fina du!
apeaceofmee.blogg.se

Marie

Vad fin du blev i håret :)

Svar: Tack så mycket :)
apeaceofmee.blogg.se

MATILDA

Vad fint det blev! :)

Svar: Tack så mycket! :)
apeaceofmee.blogg.se

LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Starkt av dig att berätta om hur du upplever och upplevde träning. Träning är en stor del i många personers liv som har eller haft en ätstörning. Att unnar man sig något så måste man träna hårdare och man "straffar" sig själv. Det kan leda till många dåliga saker. Jag tycker det är bra att du tar upp det på något sätt, för det uppmärksammas inte lika mycket. Har en kompis som tränade 5-6 timmar per dag och ännu mer om hon unnade sig något. Det var hemskt att se, men för henne var det bara att "vara nyttig och hälsosam".

Bra gjort av dig att bli av med hjärnspökena! Kan tänka mig att det inte var enkelt, men du klarade det. Bra jobbat!

Svar: Tack så mycket :) jag tycker också att det är viktigt att belysa. Träning ska vara roligt inget tvång. Oj, vad mycket hon tränade. Hur mår hon idag, vet du det?
apeaceofmee.blogg.se

Sven

När jag arbetade i en stormarknad (tjugo år sedan), alltid jag drack mitt kaffe med socker. Min kollega menade väl och har två teskedar "Sugar" lagt ned på det. Vit det var, men inget socker. Jag kunde inte dricka (som du Din saltvatten) ... För övrigt, kan du se mycket bra efter ditt besök till frisören. Vacker, vacker ... :)

Svar: Haha ok. Åh tack! :)
apeaceofmee.blogg.se

Anita

Åh.. vill ha snö som ligger kvar :(

Svar: Ja, om det ska snöa ska det vara pudersnö så att det ligger kvar annars kan det vara.
apeaceofmee.blogg.se

Netti Starby

Du har verkligen fint hår :-D Kram

Svar: Tack så mycket! :) Kram
apeaceofmee.blogg.se