Hjälper akupunkturen?

Jag vet att ni är några läsare som förut har frågat mig om akupunkturen ger några förbättringar. Och jo, det gör det faktiskt! jag är inte smärtfri men det gör inte lika ont i ryggen som tidigare och när det gör ont är det en annan smärta, en som är lite lättare att stå ut åtminstone kortare sträckor. Än så länge har jag bara testat det. Oturligt nog så gör det mer ont i höftpartiet än tidigare, ungefär som att det flyttat på sig (eller som sjukgymnasten/fysioterapeuten sa på ett ungefär; att det kan bero på att smärtan i ryggen har varit så stor tidigare att jag därför inte har känt av det i höften lika mycket... även om den ändå har funnits). Men hursomhelst känns det än så länge helt klart värt att få in 10-11 nålar som ska vridas i kroppen. Som ska stimulera musklerna och sedan ska det utsöndras endorfiner o.s.v. vilket ska ge en avslappnade effekt. Så ja jag fortsätter! :) 


Tio saker du kanske inte visste om mig!

1. När jag äter starka halstabletter (typ fisherman's Frends) händer det ofta att jag börjar nysa :p

2. Jag tycker inte om psykologiska filmer. 

3. Det första te'et jag på riktigt lärde mig att tycka om (för ca sex år sedan)  var Earl Grey,
idag tycker jag att det är jätteäckligt! 

4. Att diska och städa kan jag tycka är rogivande.

5. Ska jag äta choklad ska den helst ha legat i frysen innan.
Rumsvarm chokladkaka är inte gott!

6. Jag tycker inte om fantasyfilmer.

7. Jag har alldeles för många kortlekar.

8. Läppstift är inte min grej..

9. Jag hatar att läsa böcker. 

10. Jag tycker att pepparkaksdeg är godare än själva pepparkakorna.


Lite bilder från senaste dagarna!

Jag tänker visa lite bilder från det senaste dagarna. På den 7:e bilden (vilket också är den sista) vill jag varna för att den innehåller akupunkturnålar, tänker i fall att någon av er har någon typ av nålfobi och bild nr 2 är inte spyor utan ärtsoppa :) 


Idag gick jag till farmor och det var skönt då solen sken men samtidigt ändå lite höstigt. Liksom mysväder!


För några dagar sedan skulle jag äta ärtsoppa vilket gick lite sådär... Då mer än hälften hamnade utanför eftersom att jag lyckades ha omkull skålen. Mackan till mättade ju inte riktigt... Duktigt, duktigt... Klantisch! det var dessutom den enda snabba lunch som fanns tillgänglig. Och snabbt skulle det gå då jag skulle på lite festligheter inte så långt efter, vilket resulterade i en väldigt snål lunch för min del. Det fick då vägas upp med lite pizza till middagen, mohahaha! :p 


Lite lövbilder har det också blivit. Det kan bli så fint i rätt ljus tycker jag. Blir ännu roligare att fotografera (med systemkamera och inte mobil) sen när de börjar skifta mer i färg.

 

S gjorde en fiskbensfläta. Åhh, vad jag också vill kunna göra det, så snyggt! men men mina slappa/slarviga? flätor får duga så länge :) 


Sånna här kan jag göra själv liksom. Nyligen lärt mig, någon gång får jag väl lära mig göra fiskbensfläta också antar jag, hihi. Eller jag vill i alla fall lära mig! (och denna bild var ju inte lite suddig...!)


Så här kan det se ut när man får akupunktur. På denna bild ser ni två nålar av totalt nio st som ska sitta i en halvtimme och de ska vridas på efter en kvart ocsen även precis innan de tas ut. Detta kan göra fasligt ont eller bara kännas litegrann.  Detta testas för att se om det går att lindra min smärta i höft och rygg - ingen vet varför jag har ont utan det är bara spekulationer än så länge.